Támogatóink

Támogatóink
2019 évben sikeresen pályáztunk!

2012. szeptember 26., szerda

Esélyórák Gyulán


Közel 2 éve tartunk esélyórákat Gyulán rendszeresen, osztályfőnöki óra keretében. 
Ilyenkor családias légkörben tudunk előadást tartani az életünkről a minket érintő problémákról, örömökről. Az órákat interaktív módon tartjuk, igyekszünk a diákokat foglalkoztató kérdésekre válaszolni, akik nagyon nyitottak érdeklődőek.
Az elmúlt tanévben több mint 15 osztályban, közel 500 diáknak tartottunk esélyórát. Számunkra nagy örömet jelent, hogy a kapcsolattartás folyamatos a diákokkal, hiszen az iskola keretein kívül is vendégül látjuk Őket kisebb csoportokban,  egyesületünk Ifjúsági Csoportjának összejövetelein. Akadálypályát építünk, ahol kipróbálhatják a kerekesszéket, beszélgetünk, akár "zsíros kenyér  partit” is tartunk.
Szeretnénk, ha a jövőben is megmaradna ez a jó kapcsolat, hiszen fontos számunkra, hogy a felnövekvő generáció, tudatában legyen a fogyatékos emberek létezésének, problémáinak, lehetőleg ne csak szűk környezetünkben.
Éppen ezért a MEOSZ Ifjúsági Tagozata célul tűzte ki, hogy az egész ország területén meghonosítsa az esélyórákat, és egy fogyatékosok problémáira is érzékeny nemzedék nőjön fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése